onsdag 12 januari 2011

Nytt år - nya målsättningar...


Nu försöker vi komma igång lite med lydnadsträningen igen. Vi har fått förmånen att vara med och träna inomhus i ett ridhus med lite boxer- (och annat) folk som Pernilla fixat. Så första träningen var i söndags. Bara att komma till ridhuset var ett äventyr då grusvägen från 'stora vägen' upp till ridhuset inte längre var en grusväg utan en isväg - hur halt som helst och när jag kom dit satt redan två av de andra fast med sina bilar - eller snarare, satt inte fast då de inte fick fäste att ta sig upp. Detta löstes dock med lite sandning... Yatzy har ju inte tränat lydnad ordentligt på nästan två månader så han var ju helt hysteriskt överladdad. "JAAAA! MATTE SA FOOOOT!! TJOHOOOOOO!!!!!!!" Så det var minst sagt hellre än bra. Men det var bra att vänja sig med miljön iallafall och budföringen vi körde med Erik fungerade bra. På söndag blir det tillbaka till koncentrationsträningsövningar tror jag.
_
Spårträningen ligger vi lite lågt med så länge det är så här mycket snö. Givetvis kan man spåra i snö också och vem vet - försvinner den inte snart så får vi väl kanske göra det ändå....
_
2010 var ett bra hundår - vi har ju kommit framåt i träningen och även om jag hade hoppats på att ha appellklassen avklarad så har vi ju iallafall varit med och tävlat i boxercupen vilket var ett bra sätt att kolla av och testa tävlingsnerverna och sen har vi tävlat halva appellen (avstod lydnadsdelen) och inte blivit avskräckta. Får vi ordning på platsliggningen så kommer det helt säkert att gå vägen. Sen så har vi ju även klarat av MH't med - vad jag iallafall själv tycker - lysande resultat, och i december fick vi ju även glädjande besked i form av fina röntgenresultat på höfter och knän. Är ju ingen superentusiast när det gäller utställningar, men under 2010 ställde vi ändå ut ett par gånger med helt ok resultat, bland annat CK på SLO's utställning i Veberöd.
_
Så våra målsättningar för 2011 får bli:
_
- Jobba vidare med lydnaden (stort fokus på stabilitet och platsliggning)
- Förbättra noggrannheten/koncentrationen i spårarbetet och uppletandet
- Tävla appellen och bli uppflyttade till lägre klass
- Starta lägre klass och förhoppningsvis få ett bra resultat även där
- Ställa ut på någon en eller ett par utställningar
(...och just det...bli lite bättre på att gå i koppel på barnvagnspromenaderna)

1 kommentar:

  1. Vilken fin bild på Oscar och Yatzy! Kusinen hälsar :)

    SvaraRadera