onsdag 11 november 2009

Valpbus i bokskogen


Igår var generellt en superstressig dag. Först tåg - eller metro -strul på väg till jobbet vilket innebar en timmes försening. Sen var jag tvungen att gå efter lunch för att hinna hämta Yatzy, rasta honom, lämna honom hos M&G och sen ta tåget tillbaka för jobbmiddag med gäster från hela Europa. Phju. Men jag hade iallafall bestämt med träningskompisen Cecilia att vi skulle ses i Bokskogen och spåra och promenera med valparna så det blev ett bra och avstressande avbrott på eftermiddagen. Vädret var höstruggigt, men när väl regnstället kommit på var det bara mysigt. Öhman är en schäfervalp som är några veckor yngre än Yatzy - bilder kommer förhoppningsvis snart.
__
Först la vi ut spår - Öhman fick två små spår som vi gick med en gång. Han spårade fint - väldigt lugnt och hittade korvbitarna och sina leksaker. Yatzys spår fick ligga medan vi gick 3-km slingan i skogen. Spännade att se hur olika typer av hundar det är dessa två. Båda väldigt söta såklart! Öhman var lite avvaktande och iakttagande i början medan Yatzy var otroligt speedad hela promenaden - inte direkt över att få möjlighet att rasa runt med Öhman utan bara speedad generellt. Först var han överladdad för att han trodde att det var spårning på gång och var på väg att ta Öhmans spår och allt annat som luktade något. Efter ett tag fattade han dock att så inte var fallet och övergick till att jaga Öhman som såg ut som att han sprang för sitt liv för att komma undan den galna trubbnosen. Fick ta ihop lite med honom ett par gånger när han inte lyssnade på matte. Vi tränade lite inkallning och så under rundan och vovvarna hann såklart med att gå ner i ett sumpträsk...lerigt och inte så mysiga att ta på sen. Ibland var jag lite rädd att de skulle krocka med ett träd eller så - såg inte ut att vara uppmärksamma på något annat än tokspringandet. Härligt dock att se dem rusa runt - Yatzy börjar faktiskt få rätt mycket muskler!
__
Tillbaka igen så var det Yatzys tur att spåra. Fortfarande speedad - jag tänkte att han själv skulle få ta upp spåret men det fattade han inte idag, hade nog hänt för mycket i huvudet från det att han visste att han skulle spåra tills det de facto var dags. Cecilia var dock observant och sa åt mig att sätta honom ner och lugna honom och visa att han skulle spåra. Vi gjorde så och sedan fick det helt perfekt. Spåret var inte långt men det var två apporter en vinkel och slut. Liten snurr i vinkeln men annars fin-fint. Sen åkte vi hem, badade hunden, fixade till matte så hon skulle se respektabel ut, lämnade vovven hos valpvakterna och tillbaka till Köpenhamn =)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar