söndag 6 december 2009

Tillbaka i vardagen

Så har det gått en vecka sedan vi kom hem och Maldiverna känns väldigt avlägset... Hoppas att det inte deröjer alltför länge innan vi kommer oss dit igen. Det bästa med att komma hem var såklart att få träffa Yatzy igen - han kände som tur var igen oss och blev väldigt glad att se oss igen. Han har dock haft det jättebra hos Ann och sen hos Anna och vi är så otroligt tacksamma för hjälpen!
_
Planen var att han skulle vara ungefär en vecka på varje ställe, men ett par dagar efter att vi hade åkt fick han snuva. För 11år sedan lämnade jag bort Virus för första gången när jag skulle på semester. Då var han ungefär 6 månader och jag hade kört ända upp till Umeå för att han skulle vara hos mina föräldrar när jag var i Grekland. Då hann jag också bara iväg så blev han kraxig - halsfluss var det visst då. Så vad är oddsen att det skulle bli så igen? Yatzy hade det dock jättebra ändå trots snuvan och blev bättre efter några dagar, men det var ju lite synd om Ann tycker jag som fick lite extra pyssel. Det var ju inte optimalt att komma till dagis om man inte är 100% så han fick stanna hos Ann och Snäckan en vecka till. I början av vecka två fick han fatt i en valp-pipleksak som han lekte med - och vips hade han visst svalt den..! Hundskrälle! Denna kräktes han först upp igen någon dag senare - samtidigt som operation diskuterades med veterinären - så det var ju en himla tur! Så stackars Ann har nog haft fullt upp..! Sista dygnet var han hos Anna - det hade också gått jättebra. I början tyckte han att barnen var lite konstiga men sen de blev snabbt polare - äldsta dottern och hennes kompis (båda 6 år gamla) hade bland annat dressyrträning med honom. Katterna tyckte han också var lite underliga... =)
_
Idag har vi varit ute med spårgruppen - har inte hunnit träna så mycket sen vi kom hem, har varit ett par deadlines på jobbet så denna veckan har det bara blivit lite lydnadsträning hemma i vardagsrummet. Men idag var vi ute vid Sturup och spårade och körde uppletande. Uppletandet var svårt för alla idag - omöjligt att gissa hur vinden är ute i rutan när det blåser och är kuperad terräng. För Yatzy testade vi att lägga två grejer. Han fick dock leta väldigt länge och flera skick innan han hittade den första och sen fattade han inte att man kunde gå ut igen. Så vi vindade in ett par föremål till sedan. Tydligt att det är läge att börja träna på fler föremål. Jag fick ett par tips - dels att träna på en gräsmatta med stora föremål som han ser och kan komma in med ett i taget och sedan lägga ut många i rutan så att det lättare blir jackpot när han kommer ut. Det som var mest positivt idag var att han som vanligt tycker att det är superkul och verkligen inte ger upp! Sedan hade jag lagt två kortare spår till honom. Det första gick inte alls bra - han såg ut som ett frågetecken =) Men i det andra hade polletten trillat ner igen. Vi ska försöka komma ut och lägga spår igen på torsdag med Cecilia och Öhman.
Nu är det dags att ta nya tag för en ny arbetsvecka...hade gärna varit på Maldiverna istället! Bara två veckor kvar till lite julledigt i norrland iallafall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar