söndag 15 augusti 2010

Boxer-SM

Dark brindle dog. Slightly overtypical but generally good shape.
Very kind dark eyes. Well off in bone and substance. Moved well.

(Ukl 2)
_
Så har det varit Boxer-SM igen i Vårgårda. Vi körde upp fredag eftermiddag - ja husse var med igen! Husse gör en hundgrej per år har han sagt och då är ju SM lämpligt. Även i år bodde vi på Mikaelsgården inne i Vårgårda - ett mysigt lite ställe där god frukost ingår och kort avstånd till Tånga Hed och själva SM'et. Hela lördagen spenderade jag med att titta på brukslydnaden och IPO't. Flera duktiga bruksekipage var där och jag känner mig grymt peppad att också komma igång med tävlandet - fattas dock fortfarande några moment bara... IPO't kan jag inte alls mycket om men det är publikvänligt och kul att se på. Husse fick dispens på lördagen (hade nya dataspel...men dök upp på SM-området lagom till lunchdags) men på kvällen var vi ut och åt middag i Vårgårda.
_
Idag var det utställningsdags och Yatzys enda SM-framträdande i år (hoppas på att kunna vara med på något annat nästa år). Han har ju blivit stor pojke nu och går i unghundsklassen. Domare för hanarna var Isobel Edison från England. Som helt objektiv matte kunde jag ju direkt konstatera att Yatzy var SM's absolut sötaste boxer. Det tyckte säkert domaren egentligen också, men hon fick visst ändå för sig att ge honom en tvåa...inte så snällt...övertypisk tyckte hon visst. Nåväl, det är ju en bedömningssport och nästa domare har säkert bättre smak =) Satsar dock på att förhoppningsvis kunna ställa i bruksklass nästa gång det är utställningsdags, kanske till nästa SM eller så...
_
Nu är vi hemma igen och laddar för ny jobbvecka!
_
Så här liten var han förra SM-et... :-)

2 kommentarer:

  1. Han är ju ursnygg! Hur kan någon undgå att se att han är finast?! Vaddå "övertypisk"???Han är UNIK!!!!!
    hälsningar från en objektiv iakttagare.

    SvaraRadera
  2. Alltså hur kan man inte tycka att han är söt? Han var sötaste hanen på plats hehe! Mollans domare tyckte att hon kunde varit större all-over. Hrm, hrm, vaddå större? Hon har ett JÄTTE Ego räcker inte det?

    Kram från oss

    SvaraRadera