tisdag 2 februari 2010

Snöstorm och skånsk vinterkaos


Phju...klockan 21 kom vi hem från jobbet idag jag och Yatzy...och vi gick från kontoret strax efter kl 15 för att hinna hem innan stormen...yeah right! Vi gick den fina rundan från jobbet längs vattnet och tittade även till den lilla sjöjungfrun - varken hon eller Yatzy verkar ha något emot snön. På stationen hade vi ett par minuters väntetid men Yatzy hittade (såklart) en ny kompis - en medresenär som precis handlat ett hundrapack(!) tuggben samt en stor påse diverse torkade djurdelar (hmmm). Han tyckte att Yatzy var jättefin och gav honom ett grisöra eller hov eller vad det nu var för något riktigt äckligt (Yatzy blev överlycklig) sen försökte han ge honom ett torkat hönsben...men det satte matte stopp för! (Attans vilka äckliga grejer - Yatzy fick behålla vad det nu var han hade fått tills vi var utom synhåll =)

Bra platser på tåget fick vi sen och Yatzy somnade. På Kastrup tog dock flytet slut då det meddelades att det var kaos med tågväxlarna på den svenska sidan och att inga tåg skulle gå över bron.... Men tjallaho vad bra...hur svårt ska det vara att ha vintertålig räls? Det blir ju vinter varje år! Så alla tusentals människor som skulle hem till Sverige kom inte längre än till Kastrup . Min kompis Johan dök som tur var upp så vi satte oss och fikade och skvallrade lite. Bussar skulle köras istället för tåg, men där var det djungelns lag som rådde. Ingen av oss var sugen på att stå ute i stormen och frysa och slåss för en bussplats, utan att veta när eller om det skulle bli verklighet. Efter några timmar så beslöt vi oss för att dela en taxi istället - det kändes som att det var värt 800kr att få komma hem. Hittade en svensk taxibil och som tur var var det inget problem att stoppa in hunden bak i kombin heller. Yatzy sov hela vägen men matte hade fullt upp med att försöka styra upp taxichaffisens körning så att vi skulle köra sakta (ruggiga kastvindar på högbron och snödrivor i tunneln och mycket snö på vägen) och i rätt fil hela vägen...tror han tröttnade lite på mig men vi kom säkert hem iallafall...

2 kommentarer:

  1. vi längtar också efter vår och spår! Är hur sugen som helst på att träna men det är nästan omöjligt i detta väder, får köra lite lydnad i vardagsrummet haha!

    SvaraRadera
  2. Hejsan! vad roligt att ni hittade till oss. Jag tror faktiskt att vi träffades på SM i somras om jag har rätt för mig. Vad skönt det måste vara att kunna ha med Yatzy på jobb.
    Hälsningar Jessica och Malte

    SvaraRadera